Make your own free website on Tripod.com
terrierekstaffordshirebullterrier

Kedves BTMK tagok, tisztelt Érdeklődők !


Örömmel értesítünk Benneteket, hogy több hónapos kemény munka eredményeként, megszületett az a szakmai anyag, mellyel megpályáztuk a bull-típusú terrierek hazai fajtagazda szerepkörét. Az anyag a törvényi előírásoknak megfelelően, 1999.12.31-ig beadásra került, s a hírek szerint március végéig döntés születik az ügyben. Pályázatunk teljes szövege az alábbiakban olvasható.

Bízzunk abban, hogy az előremutató reformok végrehajtása a valóságban is megtörténik. Ennek eredményeként talán az igazi kutyabarátok és nem a megélhetési bűnözők, csalók és tolvajok irányíthatják fajtáink sorsát.

Ha az FVM döntése értelmében, a BTMK kapja a törzskönyvezési jogot a bull-típusú fajták esetében, szakmai programunk végrehajtását azonnal megkezdjük. Ennek eredményeként, alig egy-két év után jelentős változások állnak majd be fajtáink életében. A mennyiségi termelést ugyanis felváltja a minőségi tenyésztés. Csak a standardban rögzített ideálnak küllemileg és jellemileg megfelelő egyedek kerülhetnek tenyésztésbe!

Újra érdemes lesz kiállításra járni! A klub az évente két-három saját rendezvényére elismert nyugati, elsősorban anyaországi fajtaspecialistákat hív meg, akik ítélete biztos szakmai és szilárd etikai alapon nyugszik. Ezenkívül a Szövetség kiállításaira is csak hozzáértő bírók meghívását javasolja majd, megfelelő gyakorisággal. Ennek következtében elkerülhető lesz, hogy fajtáinkat 80%-ban egy-két ember bírálja és vigye teljesen rossz irányba a hazai állomány fejlődését.

Röviden ennyit. Elképzeléseinkről a bull-típusú terrierek tenyésztésének szervezésének vonatkozásában részletesebben olvashattok a következő oldalakon. Kérünk Benneteket, hogy észrevételeiteket, javaslataitokat írjátok meg a klubnak. Számítunk arra, hogy szakmai anyagunk még több fajtarajongót győz meg arról, hogy méltó ahhoz a száznál is több taghoz, akik már beléptek klubunkba.

Baráti üdvözlettel, a BTMK vezetősége nevében:

Kocsis Miklós
elnök

UI.: klubunk neve Bull-típusú Terrierek Magyarországi Klubja, s ezen a néven került bírósági bejegyzésre 1999. augusztus 2-án. A MEOE által megalakítani szándékozott Bull-típusú terrierek Hungária Klubjához (a nevek érdekes egybeesése!) semmi közünk, minden ehhez hasonlótól elhatároljuk magunkat!

A Pályázati anyag szövege

Vissza a főoldalra