Make your own free website on Tripod.com
WELCOME to the Hungarian Bull-type Terriers Kennel Club and Fanciers Association Homepage!

Szeretettel köszöntünk a
Bull-Típusú Terrierek Magyarországi Klubja Ebtenyésztő és Ebtartó Egyesület Honlapján!


FVM - Pályázat

Ingyenes software!

"Prodigium" Fórum

Ingyenes apróhirdetés!

Bulldog Enciklopédia

Jövedelemforrás
természetbarátoknak!

(magyar leírással)
amstaffbullterrierterrierek

Örömmel értesítjük a kutyás közönséget,
hogy 1999.június 04-én megalakult a

Bull-típusú Terrierek
Magyarországi Klubja
Ebtenyésztő és Ebtartó Egyesület!

A klub tevékenységi körébe tartozó fajták: amerikai staffordshire terrier, angol bullterrier és miniatűr bullterrier, Boston terrier, staffordshire bullterrier. Célunk, hogy összefogjuk ezen fajták hazai rajongóit, tenyésztőit és közös munkával ne csak népszerűsítsük kedvenceinket, de minőségileg előre is vigyük tenyésztésüket.

Elismert tenyésztő szervezetként arra törekszünk, hogy a továbbiakban kedvenceinket - az eddigi gyakorlattól eltérően - ne darabszámra szaporítsák, hanem a tenyészállatokat a fajtagazda-országok szervezetei (AKC, BKC) és az FCI előírásainak megfelelően, szigorúan megszűrve tenyésszék. Ennek érdekében, egy küllembírálatból, kitartáspróbából és temperamentum-tesztből álló tenyészalkalmassági vizsgát vezetünk be, melynek eredménye független lesz a kiállításokon elért címektől. Tenyésztésbe csak a küllemileg megfelelő, fizikailag teljesítőképes, kiegyensúlyozott idegrendszerű kutyák kerülhetnek!

Kiemelten fontos, hogy kapcsolatot tartsunk az anyaországi szervezetekkel és a külföldi társklubokkal. Célunk, hogy kiállításainkra elismert külföldi szaktekintélyek felkérésével, rangot adjunk az ott pártatlanul odaítélésre kerülő címeknek. El kívánjuk érni, hogy klubunk véleményének érvényesítésével a további rendezvényekre (CAC, CACIB) is kizárólag fajtaspecialistákat hívjanak meg bírálni, így elkerülhető az elmúlt években gyakran tapasztalt dilettantizmus romboló hatása. Vissza kívánjuk állítani a kutyázás jó értelemben vett amatőr jellegét, a nyílt versenyben való sportszerű vetélkedés izgalmát. Saját újság indítását tervezzük, mely negyedévente tájékoztatja majd tagjainkat a legfrissebb hazai és anyaországbeli eredményekről és a nagy bajnokok fotói mellett, hasznos információkat nyújt majd aktuális és érdekes témakörökben. Elérhetővé kívánjuk tenni a külföldi szakirodalmat minden érdeklődő számára.

Szeretettel várunk mindenkit, aki szívén viseli pompás fajtáink további sorsának alakulását. Arra kérünk minden "half and half" rajongót, hogy segítse elő kedvenceinkkel közös érdekeink megvalósulását és jelentkezzen tagjaink sorába. A belépés módja: belépési nyilatkozat postázása, kedvence törzskönyvének másolatával együtt.

Kocsis Miklós, elnök
(a "Bulldog Enciklopédia" c. könyv szerzője)
Szeged 6728, Alkotmány u. 88.
Tel: +36-62/329-958 és +36-30/9-166-239
E-mail: kocsismiklos@mailbox.hu

A BTMK Honlapjának szerkesztését és karbantartását végző Expeditus PR irodával történt egyeztetés után, tagjainknak lehetőséget adunk kedvencük, tenyészetük egész oldalas, többnyelvű bemutatására - rendkívül kedvező feltételekkel, mindössze 1.000,- Ft/oldal áron!
Bővebb információ:
Mobil/SMS: +36-30/9-144-166
E-mail a webmesternek


Kérem, látogasd meg Szponzorunkat!

GARANTÁLT látogatottságot szeretnél?
Reklámozz nálunk!