Make your own free website on Tripod.com

Kocsis Miklós:

Bulldog Enciklopédia

BULLDOG ENCIKLOPÉDIA"Miről is szól valójában ez a könyv? Nyilvánvalóan nem csak azokról a fajtákról, melyek nevükben viselik a 'bulldog' szót (vagy annak egy részét), hiszen így a felsorolt kutyák fele kimaradt volna a felsorolásból. Hogy ne nyújtsam kelleténél hosszabbra a bevezetőt, elárulom: arról van szó, hogy mintegy ezer évvel ezelőtt, Angliában és ezzel párhuzamosan, más nyugat-európai országokban, kialakult a kutyák egy csodálatos típusa, a marhahajcsárok és mészárosok segítője, mely képes volt egyedül is megállítani és lefogni egy megvadult bikát. Ennek a képességnek köszönhetően, később nagy karriert futott be az állatharcok arénáiban s ereje, elszántsága legendává vált. Elterjedési területétől függően, a típust különböző neveken ismerték: az angolok bulldognak, a franciák alantnak, a németek Bullenbeissernek, a spanyolok pedig alanonak hívták, azonban mind ugyanattól az őstől származtak és felhasználási területük is megegyezett.
Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a középkor bikalefogó- és gladiátorkutyái kialakulásának folyamatát, az általuk végzett feladatokat megismertessem az olvasóval, majd innen elindulva, bemutassam a belőlük kitenyésztett mai népszerű fajták megszületésének körülményeit, ezen kutyák mai helyzetét, valamint jellemüket és felhasználási területüket. A könyvben csak olyan fajták szerepelnek, melyek közvetlenül a fentebb említett négy 'őskövület' valamelyikétől, gyakran ezek keveredéséből származnak..."
(Részlet a könyv előszavából.)

Kocsis Miklós

 

A magyar kutyások körében nagy sikert aratott könyv korlátozott számban még kapható. Önnek is lehet egy dedikált példánya, rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

 

Tel: +36-62/329-958
Mobil: +36-30/9-166-239

E-mail küldése

Bulldog EnciklopédiaBulldog EnciklopédiaBulldog Enciklopédia

Vissza